Dolfijntherapie

Kostbare therapie, waar Luuk veel baat bij heeft gehad. Om nogmaals te gaan is helaas veel geld nodig. Helpt u ook? Luuk zou dit DOL FIJN vinden!

Curacao Dolphin Therapy Centre: het concept dat een verschil maakt

Het wereldwijde toonaangevende dolfijnondersteunde therapiecentrum is opgericht in 2004 en gevestigd op Curaçao . Het betrokken team bestaat uit bevoegde en speciaal getrainde professionals, zoals psychologen, fysiotherapeuten, logopedisten en ergotherapeuten. En uiteraard: vier tuimelaardolfijnen die exclusief ingezet worden voor het therapeutische programma.

Van over de hele wereld verwelkomt het therapiecentrum jaarlijks circa 400 patiënten en hun gezinsleden. Zij behandelen mensen van drie jaar en ouder met handicaps als autisme, aspergersyndroom of downsyndroom, en psychologische aandoeningen als depressie, posttraumatische stressstoornis en burnout. Sinds 2004 verzorgen zij met dolfijnen een ondersteunde therapie- en revalidatieprogramma’s op maat. Dat kan in vier talen: Nederlands, Engels, Duits en Spaans. De zorg voor ouders, broertjes, zusjes en het gezin als geheel is een essentieel onderdeel van het therapieconcept. Het CDTC streeft er bovendien voortdurend naar om therapievormen te implementeren die een toegevoegde waarde vormen voor ons aanbod. Een voorbeeld daarvan is de Brucker Biofeedback methode.

Waarom het werkt?
Contact leggen en omgaan met dolfijnen stimuleert en beloont patiënten om vooruitgang te boeken. Een dolfijn kan je aandacht vasthouden, je op je gemak stellen en je op unieke manieren motiveren. Na een programma van twee weken vertonen de patiënten significante verbeteringen die thuis nog onmogelijk hadden geleken. Het concept maakt een verschil mogelijk in het leven van mensen. Kinderen met een beperking verbeteren hun fysieke, verbale en sociale vaardigheden en winnen aan zelfvertrouwen. Traumapatiënten herstellen en mensen met een burnout worden rustiger en beter georganiseerd.

Behandeling op maat
Dit is geen wonder, maar het resultaat van een behandeling op maat, verzorgd door een professioneel en multidisciplinair team van therapeuten en speciaal geselecteerde dolfijnen in een natuurlijke omgeving. Bron: Curacao Dolpin Therapy & Research Center